Meteen naar de inhoud

Psychose!

  Samenvatting

  In deze verhalenbundel staan korte verhalen die John Jongejan in het verleden zelf heeft geschreven, aangevuld met zijn eigen ervaringen die hij als patiënt en als ervaringsdeskundige heeft opgedaan. Het werd volgens hem de hoogste tijd om deze verhalen te bundelen en uit te geven. Hij hoopt dat de lezers van dit boek meer begrip krijgen voor mensen met een psychische beperking. Voor de mensen die zelf lijden aan psychoses hoopt hij dat deze bundel een stuk herkenning en hoop op betere tijden geeft.

  Schrijver stelt zich voor.

  Mijn naam is John Jongejan. Ik ben ervaringswerker/ervaringsdeskundige. Ik ben in totaal zo’n vijf jaar opgenomen geweest met verschillende diagnoses en medicatie. Ik gebruik nog steeds antipsychotica. Ik ben sinds 2006 ervaringswerker. Ik heb hiervoor het MBO en HBO diploma Social Work behaald. Ik werk sinds 2009 bij een FACT-team Psychosezorg bij GGZ Breburg in Breda. In mijn werk doe ik huisbezoeken, cursussen en overleg momenten.
  Het boek wat ik geschreven heb heet Psychose! Er staan 39 verhalen in het boek met geromantiseerde figuren en hun strijd met de psychose vroeger, nu en in de toekomst en echt gebeurde ervaringen van mijzelf.
  De reden van dit boek is dat ik pleit voor meer openheid over het hebben van psychische klachten en het stigma dat nog steeds bestaat. Ik wil laten zien dat mensen veel meemaken maar ook kracht hebben om een leven op te bouwen.
  Naast verhalen schrijf ik ook gedichten over psychisch lijden en later werden dit verhalen.