Zoek een ervaringsdeskundige Coach

Je zoekt een coach. 
Iemand die jou begrijpt,
en je een stap verder kan brengen.
Onze coaches staat voor je klaar


De Veerkracht Centrale werft coaches.

We stellen één unieke voorwaarde:
Alle coaches moeten ervaringsdeskundig zijn.
Waarom? Omdat dit zo’n belangrijke factor is bij het coachen. 

Voordelen van een ervaringsdeskundige coach

Het is niet altijd makkelijk om onder woorden te brengen hoe je jezelf voelt. Misschien begrijp je zelf niet wat er aan de hand is, misschien lukt het je niet om het aan anderen uit te leggen. Het helpt als je dan kan praten met iemand die aan een half woord genoeg heeft om je te begrijpen. Ervaringsdeskundige coaches kunnen dat. Ze weten uit eigen ervaring hoe het is.

  • Je coach herkent jouw situatie en begrijpt details die andere coaches missen.
  • Je coach begrijpt details die andere coaches missen en komt daardoor sneller to the point
  • Er is al snel een band tussen jou en je coach, omdat je de mens achter de coach kent.
  • Misschien mag je coach wel nét wat diepere vragen stellen, omdat je je nergens voor hoeft te schamen.

Je coach als hoopverlener

Voor jou lijkt de situatie misschien uitzichtloos. Je moet problemen overwinnen of stappen zetten die je niet kan overzien. Een coach die zo’n situatie ook heeft meegemaakt, is een voorbeeld dat het mogelijk is om alles te overwinnen. Als je coach er doorheen is gekomen, dan kan jij dat ook.

Je coach kan met meer afstand kijken naar het proces dat nodig was om zijn of haar eigen leven weer op de rit te krijgen. De meeste coaches zeggen achteraf dat ze er veel van geleerd hebben. Dat het hen juist sterker heeft gemaakt. Hopelijk kan jij dat later ook zeggen.

Waar kan je op letten bij het zoeken van een coach?

Het schijnt dat het succes van coaching voor de helft afhangt van het contact tussen coach en coachee. Alleen daarom is het al belangrijk dat je goed zoekt naar een coach die bij je past.
We hebben vier vragen geformuleerd die je kunnen helpen.

1. Wat is jouw doel?

Samen met een coach nagaan of je leven in balans is, stappen zetten om verder te groeien of je veerkracht checken. Wat is jouw doel voor de coaching?

2. Welke aanpak verwacht je van je coach? 

Moet de coach je uitdagen of stapsgewijs laten reflecteren? Zoek je een holistische coach? Je kan naar een specifieke vorm van coachen zoeken.

3. Waarin moet jouw coach ervaringsdeskundig zijn?

Zoek een coach die wéét wat het is. Die dezelfde levenservaring, ziekte of klachten heeft (gehad) als jij. Kies op ervaringsdeskundigheid 

4. Wat voor persoon moet je coach zijn? 

Wil je een man of vrouw, jong of oud? Maakt de leeftijd je uit? En de regio? Bepaal de kenmerken die je belangrijk vindt. 


Toelichting