Netwerk voor coaches

De Veerkracht Centrale bemiddelt tussen vraag en aanbod.
Maar we zijn meer dan dat. We zijn een netwerk, waarin we de expertise ‘coachen met ervaringsdeskundigheid’ samen verder uitwerken.

Jouw ervaringsdeskundigheid maakt je een veerkrachtige coach

De coaches in ons netwerk hebben ervaring met veerkracht in het leven: het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. We zijn gevallen, en weer opgestaan. Ieder van ons heeft een eigen verhaal. Nu we met wat afstand terugkijken op ons leven, weten we dat we juist in de zware periodes veel geleerd hebben over onszelf. Deze levenservaring gebruiken we als speciale expertise tijdens het coachen.

Voordelen van ervaringsdeskundigheid bij het coachen

We herkennen de situatie van de coachees

Bij cliënten met dezelfde soort ervaringen is een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. We begrijpen details die andere coaches misschien missen, en komen sneller to the point

Coachees putten hoop uit ons voorbeeld

We laten zien dat wij onze problemen hebben overwonnen of er mee hebben leren leven. Dat het ons vaak juist sterker heeft gemaakt. We zijn een rolmodel of ‘hoopverlener’.

De kracht van het coachnetwerk

Gebruik maken van je ervaringsdeskundigheid

Jouw ervaringen kunnen andere mensen helpen. Bezoekers van onze website zoeken een ervaringsdeskundige coach. Meestal zoeken ze een specifiek soort ervaringsdeskundigheid. Jij kan zelf aangeven welke ervaringsdeskundigheid je kan inzetten bij je coaching, zodat de coachees je op dit onderwerp kunnen vinden.

Delen van vakkennis

We werken vanuit het principe ‘Share & Care‘. Met jouw kennis kan je anderen inspireren en nieuwe inzichten geven. Het online café biedt hiervoor veel mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een themagroep begeleiden of een lezing of workshop geven. En je kan blogs, vlogs en downloadbaar materiaal op de website plaatsen.

Intervisie en bijscholing

Coaches bespreken in de intervisiegroepen waar ze zelf tegenaan lopen. Soms casussen, soms alles wat komt kijken bij het opbouwen en draaiende houden van een eigen praktijk. We geven lezingen en trainingen aan elkaar. Zo leren we steeds beter hoe je ervaringsdeskundigheid in kan zetten het belang van de coachee en over veerkracht versterkend coachen.

Vertrouwd contact met collega’s

Tijdens het coachen moet je sterk zijn en in je kracht zitten, in het netwerk kan je terecht met je twijfels en kwetsbaarheid. Doordat we elkaar kennen, zijn we bij elkaar betrokken. Er is altijd begrip als je even niet goed in je vel zit. Als het echt nodig is, bijvoorbeeld als je ziek bent, vangen we elkaar op.

Goede vindbaarheid

De website van de Veerkracht Centrale scoort goed in Google. We zorgen voor publiciteit op Facebook, LinkedIN, Instagram en Twitter. Je wordt dus goed zichtbaar. Vanaf je eigen profielpagina kunnen coachees direct contact met je opnemen.

Het netwerk gebruik ik
om mezelf te blijven ontwikkelen.
Delen is het nieuwe vermenigvuldigen.

Veerkracht coach

‘De klik’ waar coachees naar zoeken,
ontstaat makkelijker als je jezelf bent.

Inzicht uit het coachnetwerk


Is dit netwerk iets voor jou?

Aansluiten

In het Veerkracht Coachnetwerk zitten gemotiveerde vakkundige & ervaringsdeskundige coaches.
Nieuwe deelnemers zijn welkom.

Bij de veelgestelde vragen staan de voorwaarden voor deelname. Ben je coach en voldoe je aan deze voorwaarden? Dan hebben we je er graag bij. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Je kan jezelf aanmelden als deelnemer door het registratieformulier in te vullen. Daarna krijg je toegang tot de afgesloten pagina’s met informatie en kan je jouw profiel invullen.

Veelgestelde vragen

Deelname aan het netwerk

Voorwaarden voor deelname