Boeklezing Waar was je al die tijd?

Tijdens college vertelde een studente dat zij vijf jaar in therapie was geweest bij vijf verschillende psychologen. Met geen van deze psychologen was het gelukt om echt contact te maken. De studente begon te huilen en vroeg: WAAR WAS JE AL DIE TIJD? Dit is de titel van dit boek geworden met de ondertitel: Op weg naar helend contact.

Is helend contact eigenlijk wel mogelijk? In dit boek onderneem ik een zoektocht naar helend contact. Verschillende theorieën en ideeën uit de wereld van de psychologie, filosofie en theoretische natuurkunde, fungeren hierbij als wegwijzer: De Wounded Healer van de analytisch psycholoog Jung, een Presentietheorie van Andries Baart, het begrip tussen-denken van de filosoof Henk Oosterling en vele anderen met hun ideeën over het begrip compassie. Ter verheldering komen gaandeweg ook (soms pijnlijke) momenten uit het persoonlijk leven en de praktijk van mij aan de orde.

Gedurende deze zoektocht houdt de taalfilosoof Wittgenstein mij gezelschap. Elk hoofdstuk wordt ingeleid door een eigen gedicht. Met dit boek wordt beoogd een weg ontdekken naar helend contact, ter ondersteuning van de hulpverlener en ter troost van diegene die het helend contact zo nodig heeft.

Aansluitend op het voorlezen is er een mogelijkheid tot vragen stellen aan de auteur. We zullen het evenement in zijn geheel opnemen via Zoom.

Datum

05 mrt 2021
Expired!

Tijd

Uitloop mogelijk.
4:00 pm - 5:00 pm

Locatie

Online
Via Zoom
Categorie

Organisator

Veerkracht Centrale
Email
info@veerkrachtcentrale.nl