Vacature Programmamanager Ervaringsacademie

Netwerk Beter Samen zoekt een programmamanager die de Ervaringsacademie gaat opzetten en coördineren. De Ervaringsacademie is een academie van jongeren, ouders en ervaringsdeskundigen die bijdraagt aan betere zorg voor jeugdigen en gezinnen in de knel. Dat doen zij door samen met professionals te leren en ontwikkelen.

Netwerk Beter Samen is een netwerk van ervaringsdeskundige jongeren en ouders die zich inzetten voor betere en samenhangende ondersteuning voor kinderen, jongeren en gezinnen. De Ervaringsacademie is een van de projecten van Netwerk Beter Samen en past binnen het doel van de stichting: Bevorderen van het gebruik van ervaringen, ervaringskennis en -deskundigheid als gelijkwaardige kennis naast andere kennis zodat mensen zich kunnen ontwikkelen, meedoen en/of passende ondersteuning krijgen.

We zoeken iemand met:
– Ruime ervaring met en visie op participatie en ontwikkeling van ervaringsdeskundigen, vanuit eigen ervaringsdeskundigheid op het gebied van jeugdzorg.
– Ruime ervaring met projectmanagement en/ of leiding geven.
– Hands-on mentaliteit.
– Doorzettingsvermogen, geduld en resultaatgerichtheid.

De opdracht is afhankelijk van een besluit over de projectfinanciering, heeft een duur van 1 jaar en wordt uitgevoerd op ZZP-basis.