Wijzig je omslagfoto
michielverheul
Wijzig je omslagfoto
Ik ben Michiel Verheul, ervaringsdeskundig op het gebied van de dwangstoornis en depressie. Sinds 2016 leer ik mijn ervaringsdeskundigheid professioneel in te zetten.Directeur Stichting Out of the Box TV
Account Status: Goedgekeurd
Gratis aanbod tijdens Corona-maatregelen
Mijn werk vanuit ervaringsdeskundigheid
Tijdens en na de Coronacrisis gaat mijn werk gewoon door. Dit kan ik voor je betekenen.

Out of the Box TV maakt portretten van ervaringsdeskundigen, brengt herstel gerelateerde initiatieven in beeld en zend tweewekeleijks live uit vanuit de Studio in Eindhoven.
Naast mijn werk voor de stichting geef ik ook lezingen op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Mijn specialisme is de dwangstoornis en depressie.

Eindhoven
Betaald

Ik ben nogal eens slecht bereikbaar vanwege filmopnames, spreek mijn voicemail in of stuur een whatsapp en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

De stichting werkt voornamelijk met ervaringsdeskundigen en maakt beeld en geluid over alles wat met herstel en ervaringsdeskundigheid te maken heeft.

Ik ben ervaringsdeskundig op het gebied van de Dwangstoornis. In mijn geval betekent dat vooral dat ik compleet in beslag genomen kan worden door erg vervelende gedachten die bijvoorbeeld gaan over agressie of seks. Gelukkig heb ik met succes leren om te gaan met deze kwetsbaarheid en gebruik deze sinds 2014 vooral als kracht.

TOED
WME
HDJZ
Fontys AD Social Studies

Ik ben voorheen altijd TV producer geweest in Hilversum. Ik werkte mee aan verschillende succesvolle TV programma's (bijvoorbeeld Idols). Helaas durfde ik mijn kwetsbaarheid in deze wereld niet te laten zien omdat ik bang was hierdoor mijn baan te verliezen. Uiteindelijk verloor ik ook mijn baan door mijn kwetsbaarheid. Ik gooide het roer om, deed mee aan een TV programma voor de schermen (Levenslang met Dwang) en liet iedereen juist mijn kwetsbaarheid zien. Ik kwam erachter dat het grootste stigma niet bij anderen maar bij mezelf lag, 80 % van de reacties op het laten zien van mijn kwetsbare ik was positief.
Dit heeft erin geresulteerd dat ik mijn ervaring op het gebied van TV maken ben gaan combineren met het laten zien van je werkelijke persoon. Sinds ik die keuze heb gemaakt leef ik puur en met passie voor mijn vak.
Tegenwoordig ben ik directeur van Stichting Out of the Box TV, een online TV kanaal welke voornamelijk met open en eerlijke mensen werkt (zowel voor als achter de schermen). De meeste medewerkers in ons team hebben zelf een flinke dosis ervaringsdeskundigheid.

Mijn ervaring als TV maker, producer en coördinator zet ik tegenwoordig in voor het goede doel.

Contact

Meer weten over mij? Lees verder of neem contact met me op