Meteen naar de inhoud

Project vergoeding inzet ervaringsdeskundigen

  tekening zelfverzekerde vrouw in rolstoel op galaparty

  De Veerkracht centrale ontwikkelt een project om de vergoeding van (hooggekwalificeerd) ervaringsdeskundig advies marktconform te laten betalen. Ervaringsdeskundigheid is geld waard. Stop dus met die deskundigheid vrijwillig aan gemeenten, instellingen en bedrijven weg te geven. 

  Stap 1 is het beschrijven van rollen en vaststellen van tarieven. Dat baseren we op een stuk van de  #patientenfederatie, omdat ze daar al ver zijn met inzet van ED in onderzoek, kwaliteit en belangenbehartiging. (De sectoren buiten de GGZ-hoek lopen hier voorop)

  Stap 2: solidariteit onder de betreffende ervaringsdeskundigen stimuleren. Zolang er mensen op dit niveau hun kennis en kunde vrijwillig weggeven, worden we minder serieus genomen én belemmeren ze anderen om hier hun werk van te maken. Ik verdien zelf al 15 jaar als ervaringsdeskundige ZZP-er mijn goed belegde brood, maar dat is weinig mensen gegeven. 

  Stap 3: een organisatie opzetten die de vergoeding kan innen voor mensen met een uitkering, waarna het besteed kan worden aan ondersteuning, scholing en doelen die de ervaringsdeskundige in kwestie kiest. 

  Benieuwd naar jullie reacties, in de verwachting dat er nieuwe inzichten bij zitten die we mee kunnen nemen.