Privacy

Privacybeleid in het kort
  • We bewaren alleen gegevens van je die nodig zijn om deelname aan onze activiteiten te regelen.
  • We delen je gegevens met de vrijwilligers en medewerkers die deze nodig hebben voor hun werk. Daarbij geven we zo min mogelijk gegevens door.
  • Alle persoonlijke gegevens bewaren we in een beveiligde omgeving.
  • We zijn voor openheid over je privacy, dus als je vragen hebt kan je het beste contact opnemen.

De volgende tekst is verplicht en wat zakelijker. De tekst is soms voorbarig. We spreken bijvoorbeeld over dingen die gaan ‘kunnen’, terwijl we dat niet van plan zijn. Maar zo zijn we alvast voorbereid op de toekomst


Privacybeleid

De Veerkracht Centrale (“wij”) hecht veel belang aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wij verwerken je gegevens met de grootst mogelijke zorg en uitsluitend conform de privacywetgeving. In deze privacy policy kun je lezen hoe wij jouw persoonsgegevens verwerken.

Persoonsgegevens

Wij kunnen de volgende persoonsgegevens verwerken als je die aan ons doorgeeft:

  • Jouw naam, adres en woonplaats;
  • Jouw telefoonnummer en e-mail adres;
  • Jouw geboortedatum en geslacht;
  • Jouw deelname aan onze activiteiten, informatieverzoeken en klachten aan ons;
  • Jouw voorkeur en afkeur als deelnemer of geïnteresseerde met betrekking tot onze communicatiekanalen en frequentie;
  • Jouw financiële gegevens, rekeningnummer, betaalwijze en verrichte betalingen.
  • Jouw openbaar profiel

Doel

De bovenstaande persoonsgegevens kunnen wij gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • Het verwerken van jouw betalingen;
  • Het bedanken voor jouw deelname en je informeren over ons werk en soms ook vragen we je om ons (opnieuw) te helpen of te steunen;
  • De uitvoering of toepassing van wetten en zelfregulering;
  • Het behandelen van geschillen en het (doen) uitoefenen van controle.

De Veerkracht Centrale kan je persoonsgegevens anonimiseren en vervolgens gebruiken om inzicht te verkrijgen in signalen die maatschappelijk relevant zijn voor onze deelnemers en om ons dienstenaanbod en onze werkzaamheden te optimaliseren. Zo krijgen we een beeld van de kwaliteit en knelpunten. De geanonimiseerde gegevens zijn nooit tot jou als individu te herleiden.

Grondslag

Wij verwerken jouw persoonsgegevens altijd op grond van een wettelijke grondslag. De wettelijke grondslagen die wij gebruiken zijn:

  1. De verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen. Onze gerechtvaardigde belangen omvatten het kunnen uitvoeren van de bovenstaande doeleinden;
  2. De verwerking is noodzakelijk voor het uitvoeren van een overeenkomst waarbij jij partij bent.

Ontvangers

Wij kunnen jouw persoonsgegevens delen met de volgende partijen:

  • Intern: medewerkers voor zover ze je gegevens nodig hebben bij de uitoefening van hun functie.

Wij geven jouw persoonsgegevens  niet door aan anderen. Derde partijen die namens ons jouw persoonsgegevens verwerken doen dat volgens onze opdracht. Zij zijn verplicht je persoonsgegevens geheim te houden en na gebruik te vernietigen.

E-mail

Wanneer je als abonnee van één van onze nieuwsbrieven of informatieaanvrager jouw e-mailadres aan de Veerkracht Centrale hebt verstrekt, word je per e-mail geïnformeerd over ons werk, om je steun te vragen voor acties en om je op de hoogte te brengen van behaalde resultaten. Wil je minder of geen e-mail ontvangen, dan kun je je op elk moment afmelden via de afmeldmogelijkheid onderaan elk bericht dat je ontvangt, of door contact op te nemen met ons via onderstaande contactgegevens.

Beveiliging

Wij treffen passende technische en organisatorische maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen. Met dienstverleners die persoonsgegevens namens ons verwerken sluiten we overeenkomsten waarin wij hen verplichten om deze maatregelen ook te treffen.

Bewaartermijn

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doeleinde van de verwerking.

Jouw rechten

Je kunt altijd inzage vragen in jouw gegevens, deze laten corrigeren of laten wissen, de verwerking daarvan te laten beperken of deze overgedragen te krijgen. Heb je bezwaar tegen verwerking van je persoonsgegevens of wil je niet langer informatie van de Veerkracht Centrale ontvangen, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Indien je niet tevreden bent over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken dan kun je een klacht indienen bij onze directeur (zie onderaan) en/of bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen

Wij kunnen deze privacy policy aanpassen en raden je aan om deze pagina zo nu en dan te raadplegen om op de hoogte te blijven van de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken. Deze privacy policy is voor het laatst bijgewerkt op: 11 februari 2019

Vragen, feedback en klachten

Jouw vragen en opmerkingen met betrekking tot onze privacy policy zijn welkom. Hiervoor kun je bellen naar 06-45790724. We zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Of je kunt een e-mail sturen naar info@veerkrachtcentrale.nl

Ook voor vragen over deelnemen aan het netwerk kun je ons hier altijd bereiken.


Coockies

In het kort
– Wij plaatsen cookies om de site beter te laten werken. Google, Facebook en Mailchimp krijgen zo gegevens.
– Denk na voordat je een profiel maakt. Dit wordt voor iedereen zichtbaar.

Privacy wetgeving en Google Analytics 

Zoals hieronder beschreven in de officiële verklaring (die Google Analytics gebruikers op hun website moeten plaatsen) maakt deze website gebruik van Google Analytics. Dit programma levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij deze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Er wordt geen gebruik gemaakt van ‘behavioural targeting’ waarmee u op basis van uw klikgedrag speciale inhoud krijgt te zien; uw surfgedrag blijft volledig anoniem. Gegevens uit contactformulieren worden nooit in Analytics verwerkt of opgeslagen. 

Google Analytics maakt gebruik van een cookie, dat is een klein bestandje dat op uw computer wordt opgeslagen. Wij hebben Google Analytics conform de privacy wetgeving ingericht, zodat er geen toestemming vooraf van de gebruiker nodig is. Het cookie van Google Analytics is een ‘first party cookie’, dat wil zeggen dat het cookie officieel eigendom is van de Veerkracht Centrale en niet van Google. Dit cookie wordt niet gebruikt voor advertenties of andere commerciële doeleinden. Google Analytics is zo ingesteld dat IP-adressen anoniem zijn gemaakt, zodat gegevens nooit naar u of uw IP adres te herleiden zijn.

Google Analytics – verklaring van Google 

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe bezoekers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde anonieme informatie over uw gebruik van de website wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe deze website wordt gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor
de eigenaar van deze website (Veerkracht Centraler) en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie alleen aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.