Meteen naar de inhoud

Op mijn toppen – grip op mijn leven voor, met en na psychoses

  Samenvatting

  Op mijn toppen is een boek voor iedereen die zelf een psychische kwetsbaarheid heeft en/of iedereen die iemand kent met een psychische kwetsbaarheid, zoals een kind, broer, zus, partner, vader, moeder, vriend, kennis, collega, buurman of buurvrouw, en die wil weten wat de last ervan is, en wat belemmerend of helpend werkt in het herstelproces.
  Dit verhaal gaat over het herstelproces van John Jongejan. Hij beschrijft wat er bij komt kijken in het leven voor, met en na psychoses.

  Schrijver stelt zich voor.

  John Jongejan (1972) komt oorspronkelijk uit Zeeland. Al jong voelt hij zich anders dan anderen, wat nog sterker wordt als hij rond zijn twintigste zijn eerste psychose krijgt. Daarna volgen verschillende psychotische periodes. Via therapie en begeleiding is John erin geslaagd om grip te krijgen op zijn leven, dat zich sinds 1995 voornamelijk in Breda afspeelt.
  Vanaf 2007 is John Jongejan actief als ervaringsdeskundige bij een team van de GGz, dat mensen behandelt, ondersteunt en begeleidt met een psychotische kwetsbaarheid. In de afgelopen jaren heeft John gemerkt dat hij door het delen van zijn ervaringen anderen kan helpen, en dat het bovendien hemzelf helpt om zich beter te voelen. Ook het schrijven van dit boek is daarin een belangrijk onderdeel.