Meteen naar de inhoud

Ontsnapt uit de schaduw van narcisme

  Samenvatting

  Mijn gedichtenboek gaat over narcisme met een geschreven voorwoord en nawoord. Ik heb ook citaten geplaatst wat mensen in zich op kunnen nemen. De titel ontsnapt uit de schaduw van narcisme is gekozen, omdat ik ontsnapt ben uit de schaduw van een narcist. Het boek gaat over een aantal zaken die zich hebben afgespeeld, maar ook over mijn kinderen. Ik heb gedichten voor mijn kinderen geschreven. Met één kind leef ik in ouderverstoting en dit is nu 6 jaar aan de gang. De verwachting is dat dit nooit meer goed komt. De gedichten van mijn kinderen heb ik in het hart van het boek laten plaatsen, omdat m´n kinderen in mijn hart liggen.

  De kaft is gekozen met de olijftak, omdat ik gek ben van olijfbomen. De schaduw van het woord narcisme in samenspraak gebruikt met de uitgeverij. De letters en de tak zijn van zachtgroen. Ik heb over olijfboom en mezelf ook een gedicht geschreven.

  Een gedeelte alvast uit dit gedicht.

  De kracht van deze boom is zo sterk. 
  Met deze kracht moet je aan het werk. 
  Ooit heb ik zoveel moeten doorstaan.                                                                                                      
  En ook heb ik de kracht gehad om door te gaan.                                                                                     
  De olijfboom staat voor mij voor kracht, doorzetten, overwinnen en overleven.                                   
  Ik ben gedreven na alles wat mij is gegeven.

  Het schrijven begon eigenlijk allemaal met steeds zinnen in mezelf die opkwamen zelfs onder werktijd en deze vaak naar mezelf per e-mail gestuurd. Daarna werkte ik deze uit. Ik plaatste ook wel eens gedichten op mijn Sociale Media. De zinnen, heel vreemd, kwamen te pas en te onpas in mij op. Ik moest daar wat mee en heb dit ook met andere zaken. Ook deze zaken schrijf ik digitaal op en maak dan een foto, waarbij ik het later uitwerk. Dit gaat dan ook over narcisme en dat het later door mijzelf op LinkedIn geplaatst wordt.

  Het is voor mij van belang om narcisme, gaslighting en ouderverstoting onder de aandacht te brengen. Narcisme kent zeker gevaren, wat door de buitenwereld zoals instanties zwaar wordt onderschat. Wat doet een narcist? Wat zal hij gaan doen en wat heeft hij gedaan? Zodra ik een verhaal van iemand hoor gaan mijn pijlers al op. Ik probeer ook mee te denken met anderen. Anderen vragen mij wel eens het één en ander. Ik heb eerder mensen wat op weg geholpen.

  Ook de tekst ontleden van een narcist is zeer belangrijk. Alleen de buitenwereld, zoals de Jeugdzorg heeft de taal die een narcist spreekt niet door.

  Er komt nog een vervolg op dit boek zelfs met medewerking van ouders. De illustratie van het gedichtenboek ouderverstoting heb ik al door een illustrator laten maken. Het was voor ons beiden een uitdaging. Voor hem meer want hij had dit niet eerder gedaan. Van belang is wat ouderverstoting doet. Vaak worden de verstoten ouders juist in de hoek gedrukt. De leugens van de ouder die verstoot, wordt vaak voor waarheid aangenomen. Achter een ouder die verstoot, hangt vaak een trauma of andere psychische problematiek achter, zoals b.v. narcisme en/of borderline of andere stoornissen. Ook kunnen er zaken gelinkt worden zoals bijvoorbeeld bij narcisme. Een narcist kent twee verslavingen, zichzelf en een geldverslaving. Veelal één of meerdere verslavingen kunnen aanwezig zijn. Dit kan zijn een alcoholverslaving, medicijnverslaving of een andere verslaving. De kinderen worden als verlengstuk gebruikt en ook vaak ingezet in ouderverstoting. Achter ouderverstoting schuilen zich geheimen en juist door de ouderverstoting in stand te houden, komen er geen zaken uit. De narcist wil niet dat er zaken uitkomen. In mijn geval heeft er identiteitsfraude plaatsgevonden en zijn er ook zaken over een kind gedaan. Ik heb pas nog mijn visie gegeven op een boek (visieopouderverstoting.nl)

  Schrijver stelt zich voor.

  Ik ben Angelique Groeneveld, moeder van twee kinderen, waarvan dus één in ouderverstoting en de ander wel bij mij en mijn vriend woont. We leven met drie in één huis en hebben het ontzettend fijn met elkaar. Ook is de klik tussen dochter en vriend super. Hij is echt een tweede vader voor haar en eigenlijk is met hem van alles te bespreken en wat met haar vader niet te bespreken is. Ik ben een echte Italië fan en we zijn met zijn drieën elk jaar in Italië te vinden.                           

  Ik ben een studie ‘Particulier onderzoeker’ aan het volgen en hoop dat dit een extra bijdrage kan leveren aan hulp naar anderen. Aan de andere kant moet ik juist mensen van instanties zaken uitleggen hoe de dingen zijn gegaan. Het werd niet begrepen, omdat de wijze waarop identiteitsfraude was gepleegd niet was te volgen. Dit komt omdat een narcist zorgt voor verwarring in het handelen van zaken. Alles is dan ook puur op zichzelf gericht al zegt een narcist van niet.