Meteen naar de inhoud

KOPP coaching vanuit ervaringsdeskundigheid

  KOPP Coaching

  Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) ontwikkelen in 60% van de gevallen zelf ook psychische problematiek. Kassandra kan hen coachen, juist omdat ze dit uit eigen ervaring kent.

  Ik ben Kassandra Goddijn. Als ervaringsdeskundige coach ik volwassen Kinderen van Ouders met Psychische Problemen, want KOPP’ers ontwikkelen in 60% van de gevallen zelf ook psychische problematiek. Ik ben ervaringsdeskundige als cliënt , als familielid en als KOPP’er.

  Ik ben 51 jaar en heb tussen mijn 20ste en 30ste als gevolg van traumatisering behoorlijk ernstige psychische problematiek gehad, met name in de hoek van depressie, angsten en dissociatie. Ook nu nog ben ik niet vrij van psychische problemen, ik blijf vatbaar voor depressie en ik blijf ook traumawerk doen. Ondertussen begeleid ik anderen en geef ik voorlichting over de betekenis van KOPP zijn.

  Psychische gezondheid is volgens mij één spectrum

  In de loop van mijn leven heb ik een eigenwijze visie ontwikkeld op psychische gezondheid. Geen hokjes met niet-met-elkaar-in-verband-staande diagnoses, maar één spectrum van psychische (on)gezondheid. Juist doordat ik niet heb kunnen studeren als jongvolwassene ben ik in mijn denken nooit gehinderd door de doctrines die psychologen en psychiaters hanteren (zoals bijvoorbeeld: het onderscheid tussen psychisch en psychiatrisch). Ik heb een geheel vrije visie ontwikkeld, bottom-up, vanuit ervaringsdeskundigheid. Die deskundigheid heb ik ontwikkeld op basis van mijn eigen ervaringen als cliënt en familielid, als KOPP’er, en de ervaringen van mijn medecliënten, want het hele onderwerp ‘psychische gezondheid’ fascineerde me mateloos dus ik nam alle informatie op als een spons. Ik verzon een methode om mezelf uit de depressie te trekken, die – naar later bleek – veel overeenkomsten vertoonde met innerlijk kindwerk. Pas vanaf mijn veertigste ben ik gaan studeren, ik heb een coachopleiding gedaan, vele losse modules over emotionele ontwikkeling en traumawerk, en de opleiding Begeleiden met de liefdesenergie van Piet Weisfelt (één van de oprichters van Phoenix).

  Als coach kan ik negatieve ervaringen positief inzetten

  Ik werk als ZZP’er, ik heb een praktijk aan huis waar ik individueel mijn klanten begeleid. Wat mijn werk zo bijzonder maakt, is dat ik mijn eigen negatieve ervaringen daarmee positief kan inzetten. Het geeft zin aan mijn eigen verhaal én aan dat van mijn klanten. Ik leer enorm veel van hen en doordat zij hun verhalen en belevingen met mij delen, wordt mijn visie steeds completer. Mijn werk is werkelijk mijn passie, hoe cliché dat ook mag klinken.

  Ik sta los van de GGZ. Juist die onafhankelijkheid en totaal andere invalshoek worden door mijn klanten gewaardeerd.

  Wat mij onderscheidt van veel andere ervaringsdeskundigen/ ervaringswerkers is waarschijnlijk dat ik helemaal los sta van de ggz. Juist die onafhankelijkheid en totaal andere invalshoek worden door mijn klanten gewaardeerd. Wat ik aan opleidingen heb gedaan, staat dus ook los van alle bestaande opleidingen tot ervaringswerker. Mijn coachopleiding bij Move a Mountain leerde mij hoe ik mijn ervaringskennis kon inzetten als begeleider. De opleiding bij Piet Weisfelt (net afgerond) leerde mij vooral om zeer direct, lichaamsgericht te werken. Maar het meeste leer ik van mijn klanten!

  Geïnteresseerd geraakt? Je vindt mijn gegevens bij de profielen: Kassandra