Meteen naar de inhoud

Herstel-verhalen

Mooie nieuwe website over ervaringen met herstel

Wil je graag weten wat anderen heeft geholpen bij het herstel van hun psychische kwetsbaarheid?

Of wil je jouw eigen herstelproces graag delen? 

Op www.herstel-verhalen.nl vind je ervaringsverhalen van lotgenoten die jou kunnen ondersteunen bij je herstel. Ook vind je er tips voor het schrijven van je eigen herstelverhaal.

Somberheid, dwang, angst, eetproblemen, obsessies, wanen, stemmen horen of….? Inspirerende verhalen, aangrijpende anekdotes en ervaringen zijn welkom.

Wij zijn een groep cliëntvertegenwoordigers die vanuit het Rob Giel Onderzoekcentrum (RGOc) deze website heeft gemaakt. Het  RGOc is een samenwerkingsverband tussen het Universitair Centrum Psychiatrie, GGZ Friesland, GGZ Drenthe, Lentis, Dimence en Mediant met het doel wetenschappelijk onderzoek te verrichten op het gebied van psychiatrische behandeling.

Wij zijn ervan overtuigd dat het delen van ervaringen helpend kan zijn. Je kunt anderen handvatten geven, inspireren en motiveren wanneer je laat weten wat jou geholpen heeft bij je herstel. Bovendien kun je door te schrijven meer inzicht krijgen in je eigen proces.

‘Schrijven heeft mij altijd geholpen om mijn gedachten op een rij te zetten en mijn verhaal met anderen te delen. Tevens heb ik me tijdens mijn ziekteproces opgetrokken aan verhalen van anderen door herkenning en erkenning te vinden. Het toegeven dat ik ziek ben en dus ben wie ik ben met alle mogelijkheden en beperkingen, heeft mijn herstelproces versterkt. Ik kom uit voor wie ik ben.’  – Suzan Vos, cliëntvertegenwoordiger 

Nieuwsgierig geworden?

Kijk op www.herstel-verhalen.nl

Tags: