Meteen naar de inhoud

Dansen

  • Waar gaat je boek over?

  Die ochtend werd ik tot mijn verdriet wakker. Ik deed mijn gordijnen open en zag dat er een herfststorm was losgebarsten. De storm woei de bladeren hoog omhoog en weer omlaag. Ze dansten in de wind. Ik besloot dat ik voortaan zou zijn als de bladeren. Hoe hard de storm in mijn hoofd ook zou waaien, ik zou dansen. In de jaren die volgden werd ‘dansen’ hierdoor het synoniem voor het telkens opnieuw opkrabbelen na het vallen. Voor leven.

  Ik heb een bipolaire en een persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast heb ik bijna dagelijks last van suïcidale gedachten. In 61 korte, openhartige blogs beschrijf ik met een gezonde dosis humor en zelfspot hoe zij door het leven danst. Ik vertel hoe ik omga met de storm in mijn hoofd en een manier vind om steeds minder psychiatrisch en steeds meer mens te worden. Het geeft een uniek kijkje in de periode dat ik langzaam naar haar keuze van 18 juli 2019 groeit: de keuze om te leven. De blogs zijn regelmatig herkenbaar voor iedereen: mèt of zonder psychische problemen.

  • Waarom heb je dit boek geschreven?

  Ik heb dit boek geschreven omdat veel lezers van mijn blogs hierom vroegen. Wat ik toen nog niet wist, was dat dit boek de overwinning van mijn suïcidaliteit ging beschrijven. Ik hoop dat mensen er herkenning, erkenning en troost in gaan vinden. Ieder blog beschrijft een stukje van mijn copingstechnieken. Ik hoop dat mijn lezers daar hoop door krijgen. En ik hoop dat mensen die niets met psychiatrie te maken hebben en voor wie suïcidaliteit een heftige, onbespreekbaar onderwerp is waar ze zich niets van kunnen voorstellen, zich kunnen inleven in de situatie van iemand wiens leven er soms door wordt gedomineerd.

  • Wie ben jij?

  Ik ben Lonneke Tomas (1984). Ik heb een bipolaire en een persoonlijkheidsstoornis. Oorspronkelijk ben ik een rasbrabander, maar tegenwoordig woon ik in mijn eentje in een flat met tuin aan de rand van het mooiste park, polderpark Cronesteyn, in het mooiste stadje van Nederland: Leiden. Ik ben in 2016 begonnen met bloggen bij Stichting Lumen Holland Rijnland waar ik toen alleen nog maar spreker was. Inmiddels werk ik daar als vrijwilliger op de administratie & receptie, volg ik een opleiding office-management en ben ik in te huren als secretaresse en spreker.

  • Waar is je boek te vinden?