Meteen naar de inhoud

Coaches

Zoek een ervaringsdeskundige coach

Veerkracht coaches weten uit eigen ervaring hoe het is. Ze zijn ervaringsdeskundig.
Dit kunnen ze gebruiken om jou een stap verder te brengen.

Voordelen van een ervaringsdeskundige coach

Het is niet altijd makkelijk om onder woorden te brengen hoe je jezelf voelt. Misschien begrijp je zelf niet wat er aan de hand is, misschien lukt het je niet om het aan anderen uit te leggen. Het helpt als je dan kan praten met iemand die aan een half woord genoeg heeft om je te begrijpen.
Ervaringsdeskundige coaches kunnen dat. Ze weten uit eigen ervaring hoe het is.

  • Je coach kan zich inleven in jouw situatie en komt snel to the point
  • Je coach weet wat je doormaakt en zal je niet vragen iets te doen wat voor jou niet goed voelt
  • Misschien mag je coach wel nét wat diepere vragen stellen, omdat je je nergens voor hoeft te schamen. 

Deskundig en invoelend 

Veerkracht coaches nemen nooit zomaar iets aan, ze willen weten wat er áchter je vraag ligt. Of onder je problemen. Daarbij kunnen onverwachte inzichten opkomen. Ze zetten professionele tools en technieken in. Als het jou helpt, reikt de coach je kennis aan of geeft voorbeelden uit zijn of haar eigen leven. 

  • Je coach kent het proces van vallen en opstaan, en weet dat dit bij persoonlijke groei hoort
  • Je coach onderscheidt datgene wat van zichzelf is en wat van jou is.

Je coach als hoopverlener

Voor jou lijkt de situatie misschien uitzichtloos. Je moet problemen overwinnen of stappen zetten die je niet kan overzien. Een coach die zo’n situatie ook heeft meegemaakt, is een voorbeeld dat het mogelijk is om alles te overwinnen. Als je coach er doorheen is gekomen, dan kan jij dat ook. 

Je coach kan met meer afstand kijken naar het proces dat nodig was om zijn of haar eigen leven weer op de rit te krijgen. De meeste coaches zeggen achteraf dat ze er veel van geleerd hebben. Dat het hen juist sterker heeft gemaakt. Hopelijk kan jij dat later ook zeggen.

  • Je coach weet dat ontwikkeling in fasen gaat en zal je de tijd geven die jij nodig hebt om een volgende stap te zetten

Ik heb weer hoop

De zwarte bladzijdes uit het leven van de coach lijken op die van mij. We konden er goed over praten, daardoor kreeg ik weer vertrouwen in de toekomst.

Een half woord was genoeg

De coach wist hoe ik me voelde. Ze zág me echt.
Het blijkt dat ik niet zeur, maar juist altijd teveel doorzet.

Tips bij het zoeken

Het schijnt dat het succes van coaching voor de helft afhangt van het contact tussen coach en coachee. Neem dus de tijd om te zoeken naar een coach die bij je past. We hebben vier vragen geformuleerd die je kunnen helpen.

Waar kan je op letten bij het zoeken van een coach?

Jouw doel

Je kan denken aan het aanpakken van problemen waar je mee worstelt, veerkracht versterken, begeleiding bij een rouwproces of verkennen depressieve klachten. Of meer op je werk gericht: keuzes maken in je carrière, grenzen leren aangeven, stress aanpakken.

Ervaringsdeskundigheid coach

Ziekte, moeilijke levensomstandigheden. Ooit de uitdaging in het leven van de coach, nu een bron in de begeleiding. Welke levenservaring kan helpen in jouw coachingstraject?

Manier van werken, tools en technieken

Elke coach heeft een andere werkwijze, en werkt met andere methodes. Denk aan werkwijzen als (familie)opstellingen, NLP, haptonomie, wandelcaching… Welke aanpak verwacht jij van je coach? 

Persoonlijkheid en kenmerken van de coach

Welke kenmerken vind je belangrijk bij een coach? Zoek je een vriendelijk en zorgzame coach, of liever een confronterende? Praktisch en doortastend of liever creatief en geduldig?

Het belangrijkste zijn je eigen overwegingen. We willen graag dat je de vragen kan stellen die jíj belangrijk vindt. Met de coaches van de Veerkracht Centrale kan je gratis kennismaken. 

De Veerkracht Coaches

Vul in het zoekvak trefwoorden in die jij belangrijk vindt in een coach. Op basis van jouw trefwoorden wordt een selectie gemaakt van coaches die aansluiten bij jouw behoeften’. 

[ultimatemember form_id=”648″]

Voor coaches

Ben je een coach en gebruik je jouw eigen ervaringen om je cliënten beter te coachen? Dan kan je je misschien aansluiten bij ons netwerk. Vraag naar de mogelijkheden!

error: Stuur een mailtje als je de informatie of afbeelding wilt gebruiken. Meestal doen we er niet moeilijk over.