Beroepsopleiding Trainers

Is het beroep trainer iets voor jou?  

Geef je al trainingen en wil je jezelf daar verder in ontwikkelen?

Met deze opleiding word je professioneel trainer.

 

Na het volgen van deze opleiding kan je diverse soorten trainingen geven en zelf  trainingen ontwikkelen. Je leert hoe je mensen vaardigheden aanleert, hoe je reflectie kan stimuleren en welke rol onbewuste processen spelen bij de deelnemers aan je trainingen. 

Bij het bestuderen van didactische vaardigheden ga je werken met verschillende trainingsvormen. Je gaat de invloed van groepsprocessen begrijpen en inspelen op de verschillende leerstijlen van je deelnemers. In deze opleiding ontwikkel je je persoonlijke stijl, zodat je authentiek en vol zelfvertrouwen met groepen kan omgaan. Je leert verschillende manieren om je ervaringsdeskundigheid in te brengen, zodat je trainingen meer impact krijgen.

 

De opleiding bestaat uit 10 lesdagen, zelfstudie en stage, verspreid over 6 maanden.

 

[Nu: 50% korting mogelijk

 

Goed om te weten:   Trainer is geen erkend beroep. Er is wel een vakvereniging, de NOBTRA (Nederlandse Orde van Beroeps Trainers). Deze opleiding voldoet aan de eisen van de NOBTRA, maar is nog niet officieel erkend. Accreditatie wordt aangevraagd.


Doelgroep

Ervaringsdeskundigen die professioneel trainer willen worden of extra trainersvaardigheden willen leren.

Als je al trainingen geeft, kan je bespreken of je vrijstelling kan krijgen voor bepaalde onderdelen van de opleiding. Ook als je op een andere manier relevante kennis of vaardigheden inbrengt, kan je vrijstellingen bespreken.


Resultaat

Na afloop van deze opleiding:

  • Kan je werken als professioneel trainer
  • Ken je jouw persoonlijke trainersstijl
  • Kan je zelf trainingen ontwikkelen
  • Heb je inzicht in groepsdynamiek en individuele leerstijlen
  • Zet je jouw veerkracht op professionele wijze in