vrouw krijgt hand

Voorlichting themagroepen

Wil je weten hoe de themagroepen werken? Wil je er zelf een starten? Wil je meedoen met de training voor gespreksbegeleiders? Dan is deze voorlichting interessant voor jou.

Link naar de online voorlichting

Wat is een themagroep?

Iedereen die over een bepaald onderwerp met anderen wil praten, kan een themagroep starten. Dit houdt in dat je op een vast moment in de week met een vaste groep mensen online bent. Je krijgt binnen café Veerkracht een eigen tafel, oftewel een privé-gedeelte in Zoom.

  • intervisie
  • lotgenotengroepen
  • zelfhulpgroepen
  • filosoferen

Aan de thematafels praten mensen in kleine groepjes over onderwerpen die je alleen écht begrijpt als je het zelf meemaakt. Hier komt veel herkenning voor. “Heb jij dat dan ook, ik dacht dat ik de enige was?”  Sommige groepen zijn een soort lotgenotencontact of ‘herstelgroepen’. De deelnemers helpen elkaar om te leren leven met een ziekte of aandoening.

Wat is er nodig om een themagroep te starten?

Elke groep heeft een gespreksbegeleider nodig. Dit zorgt dat iedereen aan kan sluiten en zorgt dat mensen met vragen over Zoom hulp kunnen krijgen. Tijdens de bijeenkomst zorgt de gespreksbegeleider samen met alle deelnemers dat het gesprek fijn verloopt. Om te zorgen dat alle deelnemers zich thuis voelen in de groep, zorgt hij of zij dat iedereen zich aan de spelregels houdt.
Het belangrijkste is natuurlijk dat er deelnemers zijn. Vanuit café Veerkracht adviseren we de gespreksbegeleiders bij het zoeken van deelnemers en nemen we elke nieuwe groep op in onze publiciteit.

De voorlichting

Tijdens deze voorlichting laten we alle mogelijkheden voor themagroepen zien. Je kan vragen stellen en je idee voor een nieuwe groep bespreken.

vrouw krijgt hand

Datum

05 okt 2020
Expired!

Tijd

14:00 - 15:00

Prijs

Gratis

Doelgroep

Iedereen
Online

Locatie

Online
Soort bijeenkomst

Organisatie

Veerkracht Centrale
Email
scholingsbureau@veerkrachtcentrale.nl