Meteen naar de inhoud

Veerkracht Centrale,
Landelijk netwerk ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigheid is waardevol

Benut je eigen levenservaring

Gebruik jouw eigen ervaringen om meerwaarde te bieden in jouw werk of vrijwilligerswerk. Of je nu een werkgever, professional of organisatie bent, wij staan klaar om jou te ondersteunen en begeleiden. Maak impact met jouw persoonlijke verhaal.

Benut ervaringsdeskundigheid van anderen

Zoek je een ervaringsdeskundige voorlichter, belangenbehartiger, adviseur, projectleider? Let er op dat je zorgvuldig kiest wie en wat je nodig hebt.

Ons aanbod

Bij Veerkracht Centrale bieden we een breed scala aan diensten en ondersteuning om ervaringsdeskundigheid te versterken en te integreren in verschillende soorten werk en werkvelden.  

Bouw mee aan een Inclusieve Toekomst

Bij Veerkracht Centrale is onze missie helder: we willen een inclusieve toekomst creëren waarin iedereen meetelt, gewaardeerd wordt en volop kan meedoen! 

Samen met jou willen we bouwen aan een samenleving die barst van diversiteit, en waar ervaringsdeskundigheid een krachtige rol speelt in het beleid, de dienstverlening en de besluitvorming.


KRACHT!


Het boek met alle infographics over ervaringsdeskundigheid

Geschiedenis Veerkracht Centrale

Slotverklaring startbijeenkomst: 
“Wij zijn mensen met veerkracht. Ruime levenservaring op het gebied van leven en welzijn heeft ons sterker gemaakt. Onze kennis en deskundigheid gebruiken we om anderen verder op weg te helpen, en de samenleving inclusiever te maken.
We werken als professional, als vrijwilliger, en alles daar tussenin”

De Veerkracht Centrale begon in maart 2019 als landelijk netwerk waarin ervaringsdeskundigen samenwerkten. Sindsdien is het een plek voor iedereen die deskundig is door ervaring, en dat gebruikt om anderen te helpen. Vanaf het begin was er veel animo. We organiseerden enkele leuke netwerkbijeenkomsten, een debat en boekenwedstrijd. ZZPers gingen samenwerken, en vrijwilligers vonden hun plek. 

Onze deelnemers wisselen kennis uit, spelen opdrachten aan elkaar door en promoten de inzet van ervaringsdeskundigheid. In ons informele netwerk verkennen we de mogelijkheden om de lessen van het leven steeds vaker te benutten voor werk en vrijwilligerswerk.

Zo ontstond steeds meer kennis over het inzetten van ervaringsdeskundigheid. Dat nam een sprong toen het project Waardering Ervaringsdeskundigen startte.

Inmiddels zijn we gegroeid tot een kennisinstituut over het inzetten van ervaringsdeskundigheid, vanuit ervaringsdeskundigheid.